Oktatók

HIVATÁSOS OKTATÓK

Bak László, 6. dan (Aikikai, shidoin)

az Aikido Shinbukan Dojo vezetője (dojocho)

A kilencvenes évek elején kezdett aikidozni Kozsuharov Ognjan irányítása alatt. Ez idő alatt az Aikido mellett rövid ideig gyakorolta a Muso Shinden Ryu Iaidot, és a Zen Nihon Kendo Renmei Jodot. 
1996-ban csatlakozott az akkor megalakult Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületéhez (MKDE), ahol Szabó Balázs keze alatt folytatta a gyakorlást. 
A kilencvenes évek végén tanult Kitayama Toshiyukitól is (Sugawara Shigeru Hombu shihan tanítványa), aki abban az időben a Rendőrtiszti Főiskolán oktatott. 
1997 és 2001 között a Tan Kapuja Buddhista Főiskola Aikido szakirányának hallgatója. 
1998 tavaszán utazott először a japán Aikido Kobayashi Dojoba, ahol 3 hónapot töltött el, mint bentlakó tanítvány. 
Ez év végén Kobayashi sensei ösztönzésére indította el gyerekcsoportját Visegrádon, majd 1999 tavaszán felnőtt csoportját Esztergomban. 
2000-ben, 2001-ben és 2002-ben újabb 3 hónapos időszakokat töltött el a Kobayashi Dojoban, ahol élt és gyakorolt. A Japánban töltött idő alatt rendszeresen látogatta Ueshiba Moriteru doshu reggeli edzéseit a Hombu Dojoban. 
2003-ban, Esztergomban építette fel saját dojoját, azóta Esztergomban él és oktat. 
Ugyanez év tavaszától rendszeresen vesz részt Kobayashi dojo oktatók vezette szemináriumokon Európában (Szófia, Olsztyn, Bytom, Duisburg, Riga, Liepaja, Athén, Stockholm, Belgrád, Bath). 
2006 és 2008 nyarán ismét Japánban jár, ahol másfél illetve egy hónapot tölt el gyakorlással, utóbbi évben többek között részt vesz a Kobayashi Dojo fennálásának 40 éves évfordulójára szervezett ünnepségen, szemináriumon, és kiránduláson. Ezt követően évi rendszerességgel utazik Japánba, de a szervezet irányítása, nagysága csak rövid időt enged számára kint tölteni. Évente többször utazik külföldre - főleg Európán belül - szemináriumokra tanulni, a szervezeti kapcsolatkokat fenntartani és erősíteni, időnként tanítani (Bulgária, Horvátország). 

2017-ben és 18-ban Igarashi Kazuo shihan ukéjaként részt vesz a minden évben megrendezésre kerülő Össz Japán Aikido Bemutatón, utóbbi évben az Aikido Igarashi Dojo fennálásának 35. évfordulós ünnepségén. 

 

Aikido oktatói szakképesítéssel rendelkezik.
Az Aikikai Hungary Technikai és Vizsga Bizottságának tagja.

A gyakorlás és dojovezetés terén a japán Kobayashi Dojoban általa személyesen tanultak és tapasztaltak torzításmentes közvetítésére törekszik. Aikidojára és gyakorlási szemléletére Kobayashi Yasuo shihan-on kívűl nagy hatást gyakorol  Urban Aldenklint Aikikai shihan Svédországból, valamint Igarashi Kazuo shihan.
Legfontosabbnak a következetes, rendszeres és szigorú gyakorlást tartja, ami az aikido befogadásának és átadásának egyetlen módja.

OKTATÓK

Czéh Sándor, 5. dan (Aikikai, shidoin)

A rendszeres testmozgással fiatalon ismerkedett meg. 6 évesen iratkozott be az esztergomi Spartacus Judo Sport Egyesületbe, és 1 év kihagyással 18 éves koráig gyakorolt és versenyzett. 
A sportokra jellemző versenyszellem egyre inkább arra késztette, hogy egy ettől mentes mozgásformát keressen. 1998 őszén erre lehetősége is nyílt, és Magyar Balázzsal együtt beiratkozott Rakotoarinivo Jean Hugh Michel akkor induló esztergomi aikido csoportjába. 
Mint alapító tag csatlakozott a megalakuló Aikido Shinbukan Dojohoz.
2006. márciustól asszisztensként dolgozik. Végzettsége rajz és számítástechnika tanár. 2008 szeptemberétől a dojo oktatója.
2010 nyarán japánba utazik, ahol mint bentlakó tanítvány két hónapot tölt el az Aikido Kobayashi Dojoban. Majd 10 évig Japánban él és a Kobayashi dojoban gyakorol. 2021 nyarán költözött vissza Magyarországra, jelenleg az oktatásban segít.

Az aikido szempontjából legfontosabbnak az elkötelezettséget, és a tiszteletteljes és intenzív gyakorlást tartja, valamint a nyitottságot mások irányába.

Magyar Balázs, 5. dan (Aikikai, shidoin)

1998 őszén kezdett Aikidot gyakorolni Rakotoarinivo Jean Hugh Michel frissen indított esztergomi csoportjában. Néhány hónap elteltével - és a csoport megszűnésével - '99 januárjában csatlakozott az akkor megalakuló Aikido Shinbukan Dojohoz, mint az egyik alapító tag. 
2007 januárjától a dojo oktatója, a dorogi csoport vezetője.

Aikido oktatói szakképesítéssel rendelkezik. Shidoin rang birtokosa.

Az egyszerű, letisztult, hatékony mozgást és a napi rendszerességű, jó hangulatú gyakorlást tartja leginkább megvalósítandónak.

 

Matolcsi Zoltán, 4. dan (Aikikai, shidoin)

Gyermekkora óta rendszeresen sportol (futball, atlétika, kick-box, szertorna stb.), az Aikidoval 2002-ben ismerkedett meg, 2011 szeptemberében asszisztensként kezdett dolgozni, majd 2012 őszétől oktatóként tevékenykedik.

Végzettsége történész-tanár és informatikus könyvtáros.
A nyergesújfalui, és táti csoportok vezetője.
Aikido oktatói és DBands Martial Arts oktatói képesítéssel rendelkezik, Shidoin rang
birtokosa.
A HEGYEM (Harcművészek az Egészséges Gyermekekért) mozgalom tagja, oktatója.

Az Aikidoban a rendszeres és kitartó - egyben jó hangulatú - gyakorlást tartja a követendőnek. Véleménye szerint az Aikido a személyiségformálás egyik kiváló eszköze, melyre manapság fokozottan szükség van.
A folyamatos gyakorlás meglátása szerint egészséges életmódra, vidám életszemléletre, felelősségvállalásra és alázatra tanít.

Krupincza Szandra, 3. dan (Aikikai, fukushidoin)

Édesapja ösztönzésére kezdett el Aikidozni 13 évesen Budapesten Gulyás László dojojában. 5 éven át kitartóan gyakorolt, melyet 3 év szünet követett egyetemi és egyéb elfoglaltságai miatt. 2015-ben újult lelkesedéssel tért vissza a tatamira. 2016 közepétől el kezdett járni Bak László budaörsi (jelenleg törökbálinti) csoportjába is, így munkája mellett heti 4-5 edzést tud teljesíteni. Magyarországi és külföldi edzőtáborok lelkes résztvevője. Kedvenc helyszínei közé tartozik Stockholm, Kolozsvár és Varsó. 2018 májusában volt először Japánban, melynek hatására még elhivatottabbá és lelkesebbé vált.
Szerinte az Aikido gyakorlásával sokkal nyitottabbá, elfogadóbbá és nyugodtabbá válhatunk, ha nem csak mozgásformaként tekintünk rá. Ehhez elengedhetetlennek tartja a rendszeres edzést, mellyel elsősorban a belső énünket eddzük, másodsorban pedig a testünket.
 
2018 tavaszától a törökbálinti gyerekcsoportok edzésein asszisztensként segédkezett.
2019 januárjától a törökbálinti dojoban vezet gyermek és felnőtt edzéseket.

Vilner Gabriella, 2. dan (Aikikai, fukushidoin)

2003 őszén kezdett el aikidozni, az új esztergomi dojoban. Gyermekei születéseit kivéve azóta folyamatosan gyakorol.

Testnevelő szakirányon végzett pedagógus. 2010-2015 között a budajenői csoport vezetője. Asszisztensként segíti a gyerek és felnőtt csoportok edzéseit, valamint az esztergomi dojoban az ovis és kisiskolás csoport oktatója.

 

 

ASSZISZTENSEK

 

 

 

Látogatói hírlevél

Aikido Shinbukan Dojo

2500 Esztergom, Bocskoroskúti út 94.
+36 20 916 65 68
aikidojo@me.com
Google térkép
Utoljára frissítve: 2024. 06. 05. 08:49
Ugrás az oldal tetejére