AIKIDO SHINBUKAN DOJO

 

Az Aikido Shinbukan Dojot Bak László dojovezető alapította 1998 őszén.

Az aikido alapgondolatának megfelelően törekszik arra, hogy minél több emberhez eljusson. Az évek során Esztergom, mint központ köré - ahol 2003-ban épült fel az Aikido dojo - több helyszín épült ki, ahol a dojo oktatói és asszisztensei biztosítják a folyamatos gyakorlás lehetőségét. Hosszú távon több dojoval jött létre szorosabb együttműködés, nemzetközi téren Japánon kívűl Lengyelországban, Svédországban, Bulgáriában, Horvátországban vannak kapcsolataink. Rendszeres progjamjaink nagyban előmozdítják az aikido magas szinvonalú gyakorlásának lehetőségét. A dojo tagja az Aikikai Hungary-nek mely a tokiói Aikikai Alapítvány, az Aikido Világközpont álatal hivatalosan elismert szervezet, valamint az IAF (Nemzetközi Aikido Szövetség) tagja. Szoros kapcsolatot ápol a japán Aikido Igarashi Dojoval és az Aikido Shinburenseijukuval valamint a stockholmi Iyasaka Aikido Dojoval. 

 

Gyermek csoportok 4-12 éves korig

Gyerektábor

Gyakorlás, kiscsoport

 

Az aikido nem pusztán fizikai technikák gyakorlásából áll, fontos személyiségfejlesztő és formáló hatása van. Célja a gyerekek életkorának megfelelő, fizikailag és szellemileg is erős test kifejlesztése, létrehozása. Egy nyugodt, ám dinamikus életmód elérése, tudatos, pozitív gondolkodás kialakítása.

Felnőtt edzések: 13 éves kortól

Technika gyakorlása

Technika bemutatása

 

Az aikido célja semmiképpen sem valamely képesség vagy módszer kifejlesztése, hanem a test és szellem edzése a gyakorlás által, az egyén természetes fejlődésének elérése, az ideális személyiség kialakítása, valamint egy dinamikus, egészséges életmód elérése, amely a nyugalmat éppúgy magában foglalja, mint az aktivitást.

Edzőtáborok: évente többször

Urban Aldenklint shihan, 7. dan

Shirakawa Katsutoshi shihan, 7. dan

Japánból és Európából ide látogató, a művészetet magas szinten művelő oktatók vezette táborokon évente több alkalommal is lehetőség van az aikido magasabb aspektusainak megismerésére, a gyakorló saját technikáinak tökéletesítésére, az "aikido-puzzle" újabb darabjainak megtalálására és megfelelő elhelyezésére.

Látogatói hírlevél

Aikido Shinbukan Dojo

2500 Esztergom, Bocskoroskúti út 94.
+36 20 916 65 68
aikidojo@me.com
Google térkép
Utoljára frissítve: 2024. 06. 05. 08:49
Ugrás az oldal tetejére