Tanulj Japánul!

Japán nyevtanulási lehetőség kisiskolásoknak és felnőtteknek. 2014-szeptemberétől az egyesület esztergomi helyszínén lehetőséget  biztosít az érdeklődők számára megismerkedni a japán nyelvvel. Az órákon az egyesület dojoiban gyakorlók kedvezményes áron vehetnek részt. Amennyiben nem tagja szervezetünknek és szeretne csatlakozni valemely csoporthoz, kérjük keressen meg minket elérhetőségeink valamelyikén.

Időpontok, létszámok:

Felnőtt: induló csoport min 4 fő, vasárnaponként 9:00-9:45. Ár: 4 fő és a fölött 700 Ft/fó/óra, 4 alatt 1000 Ft/fő/óra 

Gyerek: induló csoport min. 3 fő, hétfő és / vagy szerda 18:00-18:30. Ár 500 Ft/fő/óra.

Oktatásról: 

Felnőtt: 

Szeptember elsejétől kezdő japán foglalkozás indul. A baráti hangulatú órák keretein belül a résztvevők megismerkedhetnek a japán nyelv alapjaival, nagy hangsúlyt fektetve az Aikidó során előforduló kifejezések, harcművészeti szakszavak elsajátítására. A foglalkozások célja, az évente Magyarországra érkező Japán oktatókkal való kommunikációhoz szükséges nyelvtudás elsajátítása. Az órákon főképp helyzetgyakorlatokkal történő kommunikáció fejlesztésével, valamint az írásjegyek megismerésével foglalkozunk. A tanfolyam elkezdésének alapfeltétele a hiragana és katakana írásrendszer olvasási szintű ismerete.

Gyerek:

Japán játékos nyelvtanulás általános iskolás gyerekeknek. A 30-40 perces foglalkozások alkalmával a gyerekek játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a japán nyelv alapjaival, és a japán kultúrával. Az órák alatt megtanulnak japánul olvasni, számolni, bemutatkozni, egyszerű mondatokat alkotni. Kulturális ismereteik bővítésével nyitottabbak, befogadóbbak lesznek. A cél a jó hangulat megteremtése, és az, hogy a gyerekek megszeressék a nyelvtanulást, hogy később pozitívan álljanak bármely idegen nyelv befogadásához iskolai tanulmányaik során.

Oktató

Bara János vagyok, 2013-ban abszolváltam a Tan Kapuja Buddhista Főiskola Japán nyelv és Kultúra szakának mesterképzésén. 2009 és 2012 között, két alkalommal volt szerencsém Japánba látogatni, aminek során a Kodaira dojoban is edzettem. 6 éve foglalkozom japán nyelv tanulással, és 3 éve oktatok felnőtteknek alkalmi jelleggel. Fontosnak tartom, hogy egy új nyelv tanulásának megkezdésekor kitűzzünk valami célt magunk elé, ami motivációt nyújt a nehézségeken való átlendüléshez.

 

 

 

Látogatói hírlevél

Aikido Shinbukan Dojo

2500 Esztergom, Bocskoroskúti út 94.
+36 20 916 65 68
aikidojo@me.com
Google térkép
Utoljára frissítve: 2023. 11. 20. 09:37
Ugrás az oldal tetejére